onsdag, februari 17, 2010


Har just läst att det ljusa runt Dorados ögon kan vara "kopparglasögon" och bero på kopparbrist. Hmm... How interesting ! Hur gör jag nu tro? Överdosering är tydligen farligt också. Bara ge mer örter eller ge kopparkur? Ringa någon? Sover på saken och ser om det kommer in något råd här..

11 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag har goda erfarenheter av Biofarmabs Coppervit, som också innehåller E och B-vitamin som behövs för upptaget av koppar. Det är organiskt koppar d v s att det är mer lättupptagligt för hästen.

Så jag skulle kunna tänka att en omgång Coppervite är värd att prova. Eller att prova att fodra något som har mycket E och B i sig för att underlätta upptaget av det som finns i hans vanliga miljö.

Elisabeth sa...

Tack! Ska se var man kan få tag i det..

Kerstin sa...

Skicka in en mananalys och sedan kontaktar du Marlene, http://www,fjallterapeuten.se Hon är grymt duktig!! Eller i omvänd ordning och kollar läget med henne först.
Lycka till! Kerstin

Elisabeth sa...

Var in på fjällterapeutens hemsida. Vilken spänande och driftig person det verkar vara. Var lämnar man en mananalys tro ?

Ingela sa...

Jag kan skicka dig ett kapitel om koppar =) och hästar alltså. Just svarta hästar OCH fuxar får lättare kopparbrist, eftersom det har med huden att göra också, fuxar har ofta mörk/svart hud. Liksom svarta hästar.

Jo, visst kan man överdosera, men jag tror risken inte är så farlig, eftersom man ger det så kontrollerat

Återkommer med lite info. Om du inte har fått kanske av Pernilla S eller så också

Elisabeth sa...

Tar gärna emot ett kapitel om koppar , tack!

Den här pojken har också mörk hud.

Ingela sa...

JO, han är nog en typisk mörkhudare ;o)

Bra med tipset om coppervit, har letat efter nåt bra koppartillskott, men allt vill kombineras med järn, vilket inte alltid är nödvändigt och kanske inte ens så bra =)

återkommer som sagt ;o)

skickar på mail

Sofie sa...

Är det ljusa inne i ögat? Runt kanten av regnbågshinnan? Panter har vita fläckar (prickar) där och jag har funderat på vad det kan vara?
Kanske samma? Han är ju trots allt fux:-)

Elisabeth sa...

Nej på huden runt ögat, man kan se lite på bilden. Började med en fläck men blivit lite mer eftersom.

Kerstin sa...

Sök på Kehpri och där har du en knappmed adress mm för mananalys, en MKT trevlig kvinna(tandläkare) som sedan gör analysen och berättar klart och tydligt vad den innebär, 300,- eller 600,- (full analys). Väl investerade pengar! Jaghar med mananalys och Marlen fått min fång ponny "frisk" samt att eksemen gick tillbaka betydligt på den andra i sommras!!

Elisabeth sa...

Tack allesammans!!