tisdag, december 02, 2008


"Att se skönheten i en blomma kan väcka människor om så bara ett kort ögonblick, och ge dem en upplevelse av den skönhet som bor i deras eget innersta och som är en del av deras sanna natur.".

Ur "En ny jord" Ditt inre syfte av Eckhart Tolle. Vet ni att man beställa böcker fraktfritt för 39 kr på Bokus. Den jag läser nu är med i Oprahs bokklubb.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rekommenderas! =)

Hans första bok heter Lev livet fullt ut, går nog att få tag i billigt också. Han gör talande liknelser. Sanningen inom dig. Det största hindret för upplysning
Upplysning- vad är det?
"En tiggare hade suttit vid vägkanten i över 30 år. En dag kommer en främling förbi. "Har du en slant att ge mig?" mumlade tiggaren och sträckte som vanligt ut sin basebollkeps. "Jag har ingenting att ge dig"
sa främlingen
Sedan fårgade främlingen "Vad är dte du sitter på?"
"Ingenting", svarade tiggaren. Bara en gammal låda. Jag har suttit på den så länge jag kan minnas.
"Har du någoonsin sett efter vad som finns i den?"
"Nej, svarade tiggaren.Vad skulle det vara för mening med det? Denär tom"
"Titta efter, envisades frmlingen

Tiggaren lyckades få upp locket. Med stor förvåning,misstro och glädje såg han att lådan var full av guld........

Anonym sa...

Eckhart skriver:
"Jag är den där främlingen som inte har något att ge dig och som säger åt dig att leta i det inre. Inte i någon låda som i liknlesen, utan någonstans ännu närmare: i ditt inre.
"Men jag är ingen tiggare", kan jag höra dig säga.
De som inte har funnit sin sanna rikedom, dvs Varandet och den strålande glädje och den djupa, orubbliga frid som åtföljer det, är tiggare även om de besitter materiellt välstånd. De letar utanför sig själva efter smulor av njutning, tillfredsställelse, bekräftelse, trygghet eller kärlek, samtidigt som de har en skatt inom sig som inte bara innefattar de här skaerna utan oändligt mycket större än någonting som världen kan erbjuda.

Elisabeth sa...

Tack!

Jag ska beställa den första boken också..

Kram Elisabeth