fredag, februari 20, 2009


* Tunnor i cirkel

* Simulera sprutstick, böja halsen mot

* Leda i manen

* Länga överlinjen Karenvariant

* Galopp stopp

* Greja med munnen

* Massageapparaten

* Sidvärts zon 5 i en oval typ..

Dagen övningar i halvdunkel. Känner mig glad över att jag har energi att hålla på .
Det är vårkänslan kanske..
Tycker att Dorado är mycket följsam och mjuk. Jag känner mig avslappnad och han känns så också.

Det sista som hände funderar jag över dock. När jag stod bredvid jagade han iväg Storasyster. Det ska han ju egentligen inte göra om jag är ledare eller ;) skulle jag gjort någonting eller bara notera det tillsvidare ? Storasyster stod en bit ifrån, kanske gjorde hon nån min som inte jag såg :) tycker i alla fall att det är otrevligt om de bråkar bredvid mig, har inte hänt på ett tag så jag blev lite förskräckt.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag vet inte, men hästar jag har sett i hagar. Där händer det ju att tvåan och trean jagar undan fyran och femman, utan att jag kan se att ettan initierat jagandet.

Själv har jag haft Lenny som var min närmaste häst, den där tilliten var lika blind som den lilla hästen och han såg minsann till att endast hans favvo-kompis var nära mig i hagen. Inga andra hästar var välkomna. När vi var utanför hagen, så var det inte så att han surade på samma sätt.

Vad var det som var oval och sidvärtes? Hästen? Du? Rörelsen?
Jag får ganska roliga men inte särskilt troliga bilder i hucvudet.

Elisabeth sa...

Jag menar att jag rörde mig på en oval med hans zon 5 mot mig. Han går inte bara en raksträcka utan svänger och går tillbaka till ursprungsplatsen. Undrar om det är begripligt. Lite afasibetonad så här på fredagkväll..

Anonym sa...

Hans bubbla kanske är stor! Och det börjar väl bli lite "My human" över det hela. Jag tror du ska styra upp och utöka hans bubbla när du tänker kör iväg småttingarn aoch låt de vara publik på längre avstånd ;-) Bara vad jag tror...

Eva Östman sa...

En liknande fråga ämnet dök upp i en Parelli E-news strax före jul, som Question of the week. Jag uppfattar svaret som att det bästa är att göra som Åsa skrev. Åsa skrev det bara så mycket
kortare:-) Jag lägger svaret i ett mail och skickar till dig.

Natti!

Elisabeth sa...

Tack! Det låter mycket vettigt. "My herd of two" med mycket stor bubbla alltså. Egentligen bra att tvinga mig att flytta på ponnyerna lite mer också även om jag känner mig lite orättvis. Antropho... förmänskligande ;)