lördag, november 08, 2008



Jag har varit helt utan inspiration att träna häst de senaste dagarna. Något måste göras så jag snickrade ihop början till en "Visionboard" för en stund sedan :)
Ja det är en grön string och den är inte min yet men kanske kan bilden inspirera mig till att få ur mig ur stugan och göra något för att komma dit.. om det nu är det jag vill.

Man kan läsa mer om visionboard på http://www.oprah.com/article/spirit/knowyourself/ss_know_passion_01

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stiligt Elisabeth, tänk vad lite glögg kan få igång den kreativa sidan!
//sigge

Anonym sa...

Nu var det ju inte på förmiddagen jag drack glögg ;) fast det borde jag kanske . Skulle träna häst som ett proffs möjligen, i alla fall tycka det själv.

Anonym sa...

Oj, är ni redan igång med glöggen=)

Han sa att han skulle komma och göra en hel massa saker den där Birger om inte jag minns fel, att han skulle komma tillbaka till hösten och att det skulle vara uppsuttet och annat. Tror att det bara blev uppe hos er. Jag var ju dessutom nyförlöst, när den helgen var. Jag skrev upp mig på mailing listor, men hörde faktiskt inget mer om saken sedan.

Jag minns det som att jag tyckte att Birger var ganska så hård. Att det gick rasande snabbt upp till nivå fyra och full kontakt med carrot stick och annat. Det kan vara en efterhandskonstruktion. Men det var ändå en oerhört berikande upplevelse och skönt att få hjälp av en människor som provat och kan det som de ska lära ut.

Jag är inte så värst noga med att vara Parelliansk i alla lägen. Inte heller har jag avlagt något level 1-prov. Men jag har gjort hela programmet. Och jag halkar runt i tillvaron och i level 2. Köpte ett sådant där kit med material, videofilmer (så länge sedan att det inte var dvd) och uppgifter att klara och utrustning. För hittils har ingen så konkret som Parelli, genom sitt material, kunnat hjälpa mig att göra det jag vill med mina hästar. Och nu har mitt liv lugnat sig en smula och som nybliven lärare, tänker jag mig att bara jag lyckas hålla en grund nivå över vintern, så kommer sommarlovet att bli rikt på ridning. Och jag och mina hästar ska leka.

Din inspiration insisterar säkert snart på nya insikter!

/Ulrika

Anonym sa...

Jag vill gärna tillägga att jag har fått inspiration i rikliga mått av dig. Tack.

/Ulrika

Anonym sa...

Ja Gieseke var noggrann;) det kan man lugnt säga.. Att ta level 1 för honom var som att ta level 2 nu plus 3ans lastning. Inga misstag tillåtna :) min version.
Utan hemstudiematerialet skulle jag nog inte ens hålla på med hästar idag. När det inte längre kändes okey med det sätt jag gjort förut och det inte fanns hjälp att få på nära håll så har det varit fantastiskt. Från början fanns det inget och min förra häst red jag in efter boken ;) Det blev som det blev men var roligt för det mesta.
Idag har vi planerat ett litet ridläger till sommaren några damer och jag. Bara rida , leka prata häst och äta god mat. Man ska ju leva i nuet men visst hjälper det att ha planer..
Elisabeth