torsdag, november 13, 2008


Det snöar. Det verkar som om Dorado fick på sig vinterutrustningen den första riktiga vinterdagen. Det gick bra men hovarna är inte så bra ;( det kan nog bli barfotahäst vilket jag vill eller inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint med snö när det ändå är vinter. Här har vi lera. Fullmånen blänker vackert i vattenpölarna =)

Det är tråkigt med hovar som inte är så bra som man tänkt sig. Den ena av mina hästar har platta, stora hovar och tål inte mycket knaggel innan han börjar linka och kinka. Den andra har pyttesmå hovar med sprickor i, fast han knatar på över stock och sten barfota. Plattfoten rör sig knappt barfota ens efter månader på betet.

Får man fråga vad det är för vinterutrustnign Dorado får?

U

Anonym sa...

Han är ju skodd. Han var det när jag köpte honom och först tänkte jag bara ha honom skodd medans jag lärde känna honom men sen har tiden gått och jag tyckte att jag väntar till våren ;) Är lite seg av mig och rädd för hovbölder också.
Jag vet ju av erfarenhet att hovarna kan bli jättefina av mycket motion, bra verkning och lösdrift men det kräver sin man eller kvinna. Eftersom jag inte riktigt vågar rida så mycket häromkring ännu, för mycket travhästar och bilar för Dorado och mig tillsammans (Zapatera och jag tänkte inte så mycket på det ;) så tror jag att det blir lite mindre lätt att få till bra barfotahovar. Det finns ju alltid boots så måste vi så får det gå.
Nu fick han i alla fall skor med fyra brodd och snösulor. Han klev på bra idag så att så länge grejorna sitter på så fungerar det.
E