söndag, december 06, 2009


Nu har min kamera definitivt lagt av. Linsfel står det på displayen, går inte att stänga av den heller. Fick ut de sista bilderna med hjälp av Bs kamera.
Vill inte vara utan kamera men vad ska jag ha? Den ska kunna åka med i fickan, ta skarpa bilder och kunna filma åtminstone 10 minuter. Helst i bättre kvalite än den jag haft. Har ingen kamerasavvy och vet inte om jag har lust att lägga tid på att skaffa det heller.

Dorado är en uppmärksam häst :) Övade massageapparaten en stund och sedan en promenad med mig i zon 5. Han är klok på många sätt, klättrar snällt ner och upp ur djupa diken istället för att hoppa. Betryggande tycker jag .)

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag är ingen hejare på kameror men det här är vad jag begriper:

Vänta tills efter jul och kanske nyår. Då säljs ju fjolårets modeller ut. Jag har goda erfarenheter av Cannons emineneta videokvalite på kameror för strax över tusenlappen. De har då inte uppladdningsbart batteri, viket är ett minus och när man köper egna uppladdningsbara batterier och laddare ska man kolla styrkan på dem. Olika AA batterier har olika styrka. Jag vet inte hur det hänger ihop, men det påverkar mycket på hur lång tid du kan filma.

Själv har jag en Olympus från julrean förra året med laddbart batteri som kostade 990 kr på El-Giganten då.

Till min undervisning hittade jag en Nikkon, laddbart batteri för 1400 kr också El-Giganten. Bra kvalité verkar det var på det mesta. Fast det följde med bättre bildhanteringsprogram till min Olympus. Jag tror att de flesta digitala kamerorna har en film tid på 30 minuter nu.

Något som jag inte har, men som jag tror är klokt är kamerafodral. I alla fall när man är en människa som släpar runt på kameran i stalljackan.

Om megapixlandet så klarar man sig till vardags utmärkt med 5. Det är bara om man ska dra på i format med den färdiga bilden som större kan behövas. De flesta kameror har 8, 10 eller 12 nu. så det är så man klarar sig.

Eva Östman sa...

Tills julrean infinner sig kanske du kan undersöka din nya mobil?

Jag tror att du har likadan som jag och jag kan filma 9 minuter med den.

Dock begriper jag ännu inte hur jag ska göra för att få bilder och filmer in i datorn,¨men det kan du sälert lista ut. Jag har stort förtroende för din tekniksavvy :-) Level 4, minst!

Elisabeth sa...

Tack ni, säkert god ide´att vänta men hur ska jag kunna klara mig ;) Kanske man kan få låna Bs om man ber snällt. Kommer ihåg nu att du sagt något om mobilen tidigare, glömde jag bort direkt förstås. Nu är det dags att kolla den saken.