söndag, april 18, 2010
Arbete från morgon till kväll den här helgen men det känns bra. Äntligen klar med lösdriften, kalk och torv i botten och spån överst. Har inte lagt ända ut i hörnen, ska se om det blir lättare att hålla rent och därmed "Flugfri zon" ;) Är så nöjd med att min kropp klarat så mycket jobb den senaste tiden, lite halt men det är en bagatell.
Apropå zon så bor vi i en riktig snözon. Var iväg för att hämta kalk och lecablock under dagen och såg att snön verkar försvunnen i det närmaste bara man kommer några kilometer härifrån. Lustigt men jag tror vi får vår vi också.

Minimalt med hästträning men i veckan ska jag göra en plan så att det blir någon ordning.

Maria skrev på sin blogg om den ständiga oro man har när man har häst. Har inte tänkt så mycket på det men det är ju så det är. Nyss var jag orolig för ishalkan och hans bara fötter och nu är jag orolig för den hala leran och alla bakterier som kan angripa hans hovar. Det nya gräset som hotar med det förbjudna "F"ordet och massor av andra saker. Så fort ponnyerna är här uppe och Guldgossen inte syns till blir jag orolig att något hänt honom. Det vore lagom att dricka Johannesörtte mest hela dagarna ;) Skämt åsido så är det här att ha djur förknippat med känslor av olika slag och sällan är man helt oberörd.

5 kommentarer:

Eva sa...

Grattis! Väldigt bra jobbat!

När jag läste att du sprängde tiokärrorsgränsen blev jag mycket imponerad - jag vet ju att du går i backe också med dina kärror. Själv har jag tyckt att en kärra om dagen också skulle tömma marken - förr eller senare...

Marion Princic sa...

vad hærligt nær man kan vara i stallet i hela dagen och pyssla. och tænk vilken workout du hade!

Rosa sa...

Skön känsla för dig antar jag när lösdriften är avklarad. Skönt att kroppen din känns bra.

Elisabeth sa...

Ja jag var nöjd med helgen :)

Jennys och Ebbas Parelliresa sa...

Du har så fin miljö till dina hästar av alla bilderna att döma! :) Visst är det mycket jobb, mycket tid och pengar som går åt. Och jag känner igen det där med att man ofta har något att oroa sig för när det kommer till hästen. Men det har för mig blivit så mycket bättre sedan jag började lära om enligt Parelli Natural Horsemanship. Jag har en betydligt lugnare inställning nu än tidigare innan jag bättre förstod hästens psykologi.