söndag, april 10, 2011



Så trevligt det ser ut när han leker denne Grohmann. Så vanlig på ett bra sätt, man kan liksom tro att man kan själv :) Skämt åsido så ska jag allt studera han kroppsspråk noga. ( Man får klicka på filmen för att komma in på Youtube och se hela bilden)

Här finns det fler,   http://wn.com/Parelli_show

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Tittade lite under min kvällstandborstning. Helt utan belägg, tänker jag att det är "power of neutral" och väl artikulerade kroppsrörelser som gör tt det ser så lätt och avslappnat ut.

Jag har ju förmånen att vara med dansare en gång i veckan och de talar om att artikulera sig med kroppen. Ganska bra sätt att tänka på när det gäller tydlighet i hjälpgivning.

Hjälper ska ju också hjälpa inte stjälpa.Så då får man ju försöka vara ett stöd, en som uppmuntrar en rörelse.

Elisabeth sa...

Dansare och före detta har oftast lättare för många andra aktiviteter kanske beror det på det du skriver om. Denne man ser ut att dansa bra :) Undrar hur man effektivast ska bli bättre själv förutom att studera andra?

Ulrika sa...

Jag inbillar mig att effektivast när det gäller att bli bättre är att vara medveten på alla plan. Kroppsligt, själsligt, mentalt och vad man nu vill kalla alla nivåer.

Är man MEDVETEN kan man VETA MED vilken rörelse/hjälp/fråga man får den rätta känslan.

När man kör på bara känsla, så känner man när det är rätt, men det är inte säkert att man vet hur man gör det igen.

Så man bör förmodligen öppna upp, var i nu, följa känslan och veta vad man gör. Det kräver förmodligen mycket fokus. Så det kan nog vara korta pass som är det rätta med undemanding emellan. Då kan man ju dela ett äpple med hästen;)

Vad är det nu han den där mr P, brukar säga: Only perfect practice makes perfekt ... ?

Ja, jag har ju inte tänkt igenom detta och glömt att äta frukost. Så du får läsa det som det är. Morgontankar!