fredag, maj 13, 2011



I går var hästarna alldeles som tokiga. De små damerna är brunstiga och flög fram synkade som fåglar i flock. De terroriserade Dorado genom att följa efter honom och stirra med spetsade öron samtidigt som de gnäggade och upphävde små tjut. Han såg svettig och irriterad ut så jag gav lite mer mat för att de skulle lugna sig. Efter ett tag gick jag ut för att titta till dem och då hade Storasyster många bitmärken på hela kroppen. Jag trodde först att hon blivit anfallen av något annat slags djur men såg snart hur less pojken var på tjejerna. Han hade bitit så att pälsen följt med men inte huden som tur var men det kändes inget vidare varken för henne eller mig. Det hindrade dock inte henne från att fortsätta jaga honom. Orolig kväll blev det, hunden skakade dessutom. Möjligen hörde hon åskan. Det verkar lugnare i kväll tack och lov..

Sommarbild från i fjol. Judith seglar i fågelbadet.

4 kommentarer:

Åsa Dalpraktiken sa...

munkpeppar kan få de små skönheterna att lugna ner sig lite =)) finns i homeopatpills form också

Ingela sa...

Hm va ettriga de kan va små grå ;o) vi har en liten grå som inte låter stackars gamla Trollrik va i fred riktigt heller, å han e på tok för snäll för att säga ifrån, tyvärr eller säger man kanske ranglåg. Nåt medel för det? ;o)

Åsa Dalpraktiken sa...

en yngre lika ettrig kompis kanske eller en grå från E =))

Elisabeth sa...

Tack, det får bli nåt sånt om detta ska fortsätta ;) Ston och valacker tillsammans kanske inte alltid är så bra, inte på våren i alla fall.