fredag, oktober 22, 2010



Varianter av den här bilden har jag haft många gånger tidigare men idag tyckte jag att det var lite extra. Inte extra fin bild men fint att det blev väder att njuta av för hästarna. Den är tagen 16.30. På morgonen hade vi  -10 grader här så jag trodde inte riktigt att eftermiddagen skulle bli så fin.

3 kommentarer:

Ingela sa...

Men det var ju roligt med de två "svanarna" som går ihop, 2 i 1. =)

Elisabeth sa...

Ingela, jag har inte riktigt förstått vad menade i SMSet tror jag. Om du har vägarna förbi kan du väl titta in och se om jag kan hjälpa dig med något :)

Ingela sa...

hihi, försöker komma på en frågeställning att skriva en liten uppsats om, kruxet är att det ska finnas nåt svar i nån litteratur på det man vill fråga om.

T ex om jag frågar (hm, så himla svårt att formulera något som det går att svara på! ;o)
"vad innebär det att dominera sin häst?"

nu spånar jag hejvilt, det här var väl inget bra exemple men , jag läser t ex i min hempflin gbok dansa med hästar några kapitle om dominans ledarskap och förtorende, och han vill ju anvöända ordet dominera (fast det är mjutk och med förtroende) jag är ju inte så förtjust i själva ordet , men det är väl vad man lägger in i det ;o)

hur som helst, så ska jag ju sen kunna läsa in olika författare i dte ämnet och hänvisa till det när jag "svarar på mitt syfte" i uppsatsen.
Förts kanske jag måste skriva en definition av ordet dominera också isåfall??

Det större ämnet är "Beteende" inom det ryms ju mycket, från beteendestörningar som vävning och krubbitning (skulle kanske kunna fråga nåt om det och svara en massa grejer som hur stor vikt tillgång på grovfoder har osv har det som alternativ också)men även hur man jobbar beteendemässigt med hästen, som t ex horsemanship.

Men skulle vara roligare kanske att skriva om nåt som kanske inte är ett "problem/störning" utan ta det från en positiv sida , dvs hästens naturliga beteende och hur jag utgår från det alltså... på bästa sätt =)

Om jag kunde diverse övningar, eller grundpelare så skulel jag lättare kunna nysta i en tråd.
som tex "led-övningar och leda i olika zoner, så skulle jag kanske kunna redogöra för det, tex vad innebär att leda en häst i zon1 (går det att leda i fler zoner? zon 2 och 3 hihi,
funderade just på det igår när vi var ute på promenad alla 3.... , enligt den metoden, och sen kan man jämföra olika metoder och diskutera om det är något som säger motsatser, osv.,
dvs vad säger det hästen?

Hempling menar väl inte att man leder bakifrån, men hästar som kapplöper blir ju ledda bakifrån, dvs kusken kan ju inte springa före , ahaha ;o)

Ja, men nu kom jag ju alltså på en frågeställning till! Eller ämnesområde inom ämnet Beteende, dvs ledövningar

Hittade också text om att så länge man ju inte säger nåt, så betyder det ju alltså "Ja, det är ok, " för hästen. Dvs gör man ingenting och hästen gör nåt , så betyder det ja.

Men det behövs alltså material så att jag kan skriva allt utifrån någon lärobok, så man kan hänvisa exakt till en källa.

Så även om jag "vet" en del om detta, så måste jag kunna hänvisa till annat än hörsägen eller ev egen erfarenhet ;o)

Spånar vidare så kanske jag hör av mig mer! =)