söndag, december 16, 2012Tack Eva för tipset om Polarpads. Ska kolla på travshopen på Bergsåker i morgon. (om man nu kommer hemifrån men det får man hoppas) Dorado behöver inte skos förrän en bit in i januari så de här kanske blir bra så länge. Frågan är om man kan rubba broddarna ur läge bara ;)

De dom säljer nu är blå stod det, synd för rött verkar lättare att hitta om de flyger sin väg. Men det som göms i snö osv..

3 kommentarer:

Frida sa...

Det verkar vara en bra idé med de där sulorna som man kan sätta dit vid behov. Jag är lite hysterisk över styltor med Marksmans pålagring och ringband höger bak så han går andra skoningsomgången med snösulor nu. :) Men innan det kom snö så var det inte så bra med snösulor...

Elisabeth sa...

Brukar också börja med det tidigt men fick nåt hjärnsläpp och glömde det i år. Hoppades kanske att det inte skulle komma nån snö ;)

Cornelia sa...

Hej! När jag fortfarande skodde mina hästar (de går barfota för andra vintern nu), då provade jag olika sorters snösulor. Bl. a. Polarpad. De kan lätt gå av. Jag tappade flera stycken ganska fort. Positiv är att försäljaren är hur trevlig som helst och man få nya direkt, om man skickar tillbaka de trasiga. Fortfarande samlas och packas det mycket skit under om hästarna inte endast går på snö utom också på spån till exempel. Det som fungerade bäst för mig och var också billigast, jabb, gratis till och med, det var hemgjorda inlägg. Jag tog locken till pepparkaksburkar och om man klippa ur de ca. 1-2 mm för stor och man klippa också ur för strålen, då kan man lätt sätta dit de. De håller alldeles utmärkt, det samlas ingenting under, de har får automatiskt samma konkava formen som själva sulan och det fastnar ingen snö på heller. Den störta fördelen: de är hur lätt som helst att ta lös på natten om hästarna går inne och sen sätta dit igen, eller om man bara vill "lufta" sulan några timmar. Bara man markera till vilken hov de hör till. Det är lite pyssel att få de att passa för föstra gången, men sen fungerar de utmärkt och man behöver inte passa på hovis heller och köpa dyra sulor.