lördag, oktober 13, 2012Libertyn igår a la Parelli. Det som blev innan batteriet var slut.

Tänker att jag ska försöka tänka på det här med thought, energi, body language osv men jag kommer inte ihåg det i stunden ;) Kanske gör jag det fast jag inte hinner känna efter om det är så.

Det som jag tycker bäst om är att han ser så rar och positiv ut. Först blir han lite orolig när han inte får hålla handen med repet men sen vill han vara nära. Araben i honom kommer fram i dessa lägen. Jag kunde senare skicka honom lite längre ut och byta varv även i galopp. Det har vi inte kunnat förut.

Det här som David Lichman pratade om i somras att hålla till på stor yta och hela tiden låtsas som om allt är i sin ordning även om hästen ger sig iväg fungerar bra. Detta återkom också i True connectionkursen.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

David och jag pratade om det förra året! När Rosa och jag var och tittade i Falkenberg.

Då tyckte han inte att man skulle börja på för stort område. Jag frågade honom vad som kunde hända, mer än att hästen sprang till grinden och vad det skulle spela för roll?

Jag berättade för honom att jag alltid har hästarna på stor yta och tycker att hästarna känns klämda mellan mig och staketet om det är en vanlig round pen. Vidare så sa pratade jag med honom om:

Hästen måste få uttrycka sig också, om det ska bli ett samtal. Eller en konversation som man vill kalla det på parelliska.

Ibland skäms jag efteråt för att jag kan få för mig att berätta hur jag tycker att det ska gå till för femstjärninga instruktörer när jag själv knappt ens har varit fotfolk. Men nu när jag läste ditt inlägg, så tänker jag att jag var inte helt fel ute :)

Eva Östman sa...

Lovely! Just lovely!Love those pointed ears ;-)

Ulrika sa...

Glömde skriva att ni ser fantastiska ut!

Elisabeth sa...

Tack ni båda :) Du måtte ha gjort intryck då U för oss uppmuntrade han till större område och att hästen aldrig har fel. Inget ökande av tryck och sånt som man prövade förut. Tror att särskilt Lichman endast tycker att det är positivt med tänkande talande intelligenta människor som dig.

annica sa...

Vilken glädje ni utstrålar!
tror bestämt att jag fick en tår i ögat;)