söndag, mars 04, 2012Jag brukar glömma varför man kan bo här i norrland trots allt ;)  Kommer ihåg det nu, det är vårvinterdagarna som gör det värt mödan. Sol, snö och ställen där det tinat lite är tämligen oslagbart. Därmed inte sagt att det inte får bli riktig vår sedan.

Läste en trädgårdstidning från 2008, fördelen med dem är att de inte blir gamla egentligen, samma  råd kan gälla år efter år. Smilla låg på sitt skinn och hade det bra i solen.

Lekte lite Liberty med GG. Sakta och med så små hjälper som möjligt. Tycker att han verkar fundera och lyssna kanske lite mer när jag inte visar så mycket med min kropp. Han visar mig sura öron en del och jag vet inte riktigt om det är dominans eller osäkerhet.. Dessemellan ser han ut som ett gosedjur som jag får lust att krama.

3 kommentarer:

Maria sa...

Ser härligt ut!
Jag har lite funderingar vad gäller lösdrift, vi funderar på att ha det om vi köper något eget i framtiden. Hur gör du på vintern tex när hovslagarn kommer och ska verka hästarna, står dom ute då, eller? Hur förvarar du alla "remtyg", har du någon typ sadelkammare?
Om du får tid, ork och lust kanske du kan skriva och berätta lite hur allt fungerar...
Ha det bra och njut av solen...

Elisabeth sa...

Hej Maria! Jag har en stallkammare med värme för sadlar och sånt. Vatten där inne och möjlighet att ta in en häst i sänder för tex skoning. Det fungerar bra men det är klart att hade jag obegränsade möjligheter skulle jag ha ett litet stall med boxar också för riktigt ruggiga tider. Kanske också för att ta in och mysa ibland. Det går att dra för dörrarna på lösdriften, gör det ibland på nyårsafton och sista april för att slippa passa hästarna när det smäller. I andra änden av lösdriften finns ett höförråd. Räcker inte till hela säsongens foder men till ett par tre månader i taget.
Annars så tycker jag om lösdrift, har ju haft det i många år nu och tycker att det fungerar bra. Hästarna verkar nöjda och har helt andra tider än man vanligen låter dem ha när man själv bestämmer.

Elisabeth

annica sa...

Vårvintern förgylls lätt med Varm choklad och ostmackor :)