söndag, februari 26, 2012Inspirerad av Licmans senaste podcast gick jag ut till Dorado för att lägga mina helande händer på honom :) Han är ju van att jag masserar och använder bollar och annat , då slappnar han ganska fort av men nu fick jag mig en överraskning. När jag bara lade mina händer på hans kropp och stod stilla blev han alldeles spänd och ville gå sin väg.
Lååång tid innan han tuggade första gången men sen gick det fortare för varje ny punkt. Stackars liten vad han har mindre lätt med tilliten som det känns. Höll på ett bra tag och när vi var klara satte jag mig på en spånbal. Då stod han med nosen i min panna och snusade och blåste och visade ingen vilja att gå sin väg. Om jag inte hade börjat frysa vore jag där än :)
Prövade lite cirlellek liberty och ta mig sjutton om det inte gick bättre. Han stannade hos mig :)

3 kommentarer:

Ingela sa...

Inget är kanske hugget i sten, det är inte helt säkert isåfall att det alltid är tilliten det handlar om, eller är det?

man kan ge olika space, utrymme distans, mentalt emotionellt och naturligtvis fysiskt. Han behöve r inte ha dålig tillit , men kanske något mer mental space, måste inte heller betyda att man är för nära fysiskt.

du kan gå till en massör som du har fullt förtroende för, men om massören lägge r händerna på dig antingen lite för hårt för direkt innan huden registrerat det eller kanske händern a är lite fö r kalla alldeles vid första "kontakten" , vad händer, ja i värsta fall flyttar du dig rent fysiskt, ryggar till, men kanske troligen inte, men mentalt backar du lite, innan du faller in i massagedimman ;o) men inget av detta gör Egentligen att du tappar förtroendet för massören, du et att han el hon är bra eftersom du gått dit t ex. Skulle du bli mindr e nöjd så blir förstås utgången en annan, men du tappar inte tilliten på så kort tid utan det bestämme r du då kanske när du går därifrån eller efteråt.

Tilliten är det viktigaste skulle man nog kunna säga, men man kan bli för låst i de tankesättet och bara tänka tillit tillit, just för att det är så viktigt, så man glömmer andra tankebanor?? och klankar ned på sig själv.
men det finns ju massor av sätt att se på saker och ting och benämna och vilken betydelse man lägger i orden, så ta det bara som en vinkel =)
Mufflisa är bedårande, hihih ;o)

Elisabeth sa...

Intressant! Jag ska "tugga" på det här idag :)

Ingela sa...

smask smask hihi ;-)
har fler infallsvinklar men får smaska på det jag med ;o) kanske får bli ett mail om jag ska försöka vara mer konkret ;o)