lördag, december 31, 2011Ewa Angantyr  skrev på sin blogg om att vila för hästar kan göra gott, "Vila ger färdighet" :) Jag tycker att det stämmer bra, ofta är hästen bättre när man startar efter ett uppehåll. Det är något som kommit med det sätt att träna som vi håller på med. Hästen är själv med och det vi gör "fastnar" på ett annat sätt än förut när jag tyckte att jag behövde "börja om" efter varje vila. Tur är väl det eftersom livet och klimatet kommer emellan åtminstone min träning så mycket..

Gick en runda och pratade med en granne och förstår ännu mer att vi haft tur här på kullen. En del hus har ännu inte el och vatten. Träd har fallit i massor och uthustaket for av hos en av de närmsta grannarna.
Det är roligt att se hur hästarna vinterbetar ungefär som renar, skrapar med hovarna efter gräset. De har fullt upp att göra.
I kväll är den enda kvällen på året när jag brukar stänga in djuren. Har förberett för det det är nog att passa den skotträdda hunden. Nyårsafton är tyvärr inte den mysigaste kvällen för en del djurägare ;)

Gott Nytt År  på er alla!

2 kommentarer:

Marion Princic sa...

Gott Nytt År till er med!

Frida sa...

Jag håller med om att det ofta blir till det bättre efter vila! Det är lite intressant!