måndag, februari 03, 2014Jag hade en mysig stund i går eftermiddag. Söndagsmatine´alldeles själv. Såg "Secretariat" en riktigt amerikansk story om den mest framgångsrika fullblodshästen genom tiderna. Big Red kallad. Drömde mig tillbaka och fick nästan fatt i känslan att galoppera på ett riktigt fullblod. Hade en egen Big Red, även det på 70-talet när filmhästen var aktiv. Skulle dessutom gärna ha nästan alla kläder som hästägarinnan i filmen hade på sig. Brukar inte tänka på sådant men nu gjorde jag det :)

Något annat jag brukar tänka på är när bilen susar fram på väg till jobbet är när jag galopperade på Simson på samma väg. Innan asfalten lades på. Då gick det undan. Det vara innan medvetenheten om min dödlighet slog till. Före 25 årsåldern. Lite mer sådan skulle jag gärna vara. Har haft bilden förut men kom att tänka på den under filmen.

4 kommentarer:

Åsa Dalpraktiken sa...

precis vad vi behövde - ett filmtips =)
Jag har ju dessutom en sån - fullblod som galopperar. Håller på att stärka upp henne nu för kommande galopp - jag tror ju på ett liv efter detta ;-)

Eva Östman sa...

Otroligt vacker!

Elisabeth sa...

Det gör ju jag också tror på ett liv efter detta :) Får väl tänka mer på det.
Ja han var en skönhet utöver det vanliga och ingen "tanthäst" han heller men det gjorde inget på den tiden ;)

Anita sa...

Minns er väl - Simson och dig. Vackra och spännande.